• De Innovatiebeurs bij Proeftuin Zwaagdijk is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor handelsrelaties en vakgenoten. Tijdens deze editie presenteren de aanwezige standhouders hun innovaties en actuele informatie. Hieronder de lijst met standhouders en een aantal interessante beursnieuwtjes.

  Standhouders:

  • MPS
  • Bercomex
  • DLV plant
  • Total Systems
  • Agrozone
  • The 5 uitzendbureau
  • Proeftuin Zwaagdijk
  • Ateco
  • Smit Constructie
  • Bulbfust
  • Van Gent van der Meer Nuyens
  • Potveer
  • Zwirs-Knijnenburg Kassenbouw
  • Van Egmond potgrond
  • Frans van Zaal Totaal Techniek
  • Kassenbouwadvies
  • Van der Laan Elektrotechniek
  • Nixwell-Solarpower VOF
  • Clusius bedrijfsopleidingen
  • Do-it automatiseringen


  Agrozone biedt oplossing tegen bewaarschimmels
  Agrozone heeft uniek voor de bloembollensector een ozonisatietechniek ontwikkeld om  schimmels en zuur, die tijdens de bewaring van bollen kunnen optreden, tegen te gaan.
  Samen met Proeftuin Zwaagdijk is er, met positieve uitkomst, uitvoerig onderzoek gedaan naar de bewaarkwaliteit van 6 maanden met ozon. Daarnaast worden er onderzoeken uitgevoerd voor mijten bestrijding. Agrozone is in 2011 onderscheiden als 1 van de 100 duurzame ondernemers.

  Smit Contructie voor teler en broeier
  Smit Constructie informeert u over tal van innovatieve zaken die de laatste jaren zijn ontwikkelt. Denk aan o.a. het Easy Carrier systeem, containerstellingen, containerliften, fust- en containerreinigers, ontsmettingslijnen, selectiewagen ââ?¬â?? en kopmachines.

  Innovatieve Parel – Tray van Bulbfust 
  Bulbfust B.V. heeft al ruim 20 jaar ervaring in de waterbroei van tulpen en biedt hiermee de zekerheid en kennis die nodig is in dit vakgebied . Dit seizoen zijn wij gekomen met onze innovatie de PAREL ââ?¬â?? Tray. Dit is de beste oplossing voor stilstaand water en semi eb en vloed. De PAREL ââ?¬â?? Tray bestaat uit één geheel en geeft de mogelijkheid om grote en kleine bollen op verschillende rijen te plaatsen, waardoor er nog meer bollen gepland kunnen worden op de krat. De bollen staan extra stevig, omdat deze op 4 pennen staan die dezelfde afmetingen hebben als de Hydrotray. De wortels groeien onder een bruggetje door, waardoor de wortels in elkaar groeien. Als u een tulp plukt trekt u hierdoor de buurtplant vaster. Vele broeiers hebben hun vertrouwen uitgesproken in de PAREL ââ?¬â?? Tray en hij is dan ook veelvuldig weggezet dit seizoen. De PAREL ââ?¬â?? Tray zorgt tevens voor minder omvallende tulpen, geen lekke kratten en geen ingroei van de pennen in de volgende krat. De PAREL ââ?¬â?? Tray is minimaal stapelbaar tot 350 KG. Als u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met onze Verkoopleider Joris Wenners te bereiken op +31 (0)6 53 79 50 59 of +31 (0)227 60 35 82 .
  QualityBuncher en E-Schokker van Potveer

  De ââ?¬Å?QualityBuncherââ?¬Â?
  Potveer presenteert een semi automatische bosmachine, deze maakt geen gebruik van het (dure) rÃ?¶ntgen meetsysteem. De tulpen worden handmatig met de knoppen op gelijke hoogte gelegd met behulp van een slim lengte indicatie systeem. Te korte tulpen worden automaÃ?¬tisch uit gesorteerd. Het systeem is voor iedere bedrijfsgrootte geschikt. De ââ?¬Å?QualityBuncherââ?¬Â? werkt eenvoudig en doeltreffend. Er is een uitstekende verwerkingscapaciteit te realiseren. Tijdens het formeren van de bos wordt het blad d.m.v. een luchtstroom gestrekt. De machine blinkt uit in eenvoud.
  Door op deze manier te werken is boskwaliteit uniform ongeacht de vaardigheid van de bossers.

  ââ?¬Å?E-schokkerââ?¬Â?
  Het nieuwe sorteerprincipe heeft in de praktijk alle beoogde voordelen ten opzichte van het oude nokken systeem volledig waar kunnen maken. Grotere capaciteit. Minder be�¬schadiging. Schoner verwerken. Het komt er allemaal uit. Het transport is volledig aan te passen aan elke specifieke
  bolsoort en bolgrootte. De instelbare tussenschok in snelheid en frequen�¬tie houdt de platen aanzienlijk schoner. Modulair op te bouwen. Met units inzetbaar als voorsortering en uit te bouwen tot een complete sorteerstraat. Onze sorteerunit heeft een enorme capaciteit en kan in alle verwerkingsbreedtes uitgevoerd worden. Modern, eenvoudig en effectief.

  Nixwell-Solarpower: Wij maken zonne-energie betaalbaar!  Complete verwerkingslijnen voor de bloemen en de bloembollenverwerkingsindustrie

  Total Systems is gespecialiseerd in het bouwen van machines en het maken van complete verwerkingslijnen ten behoeve van de bloemen en de bloembollenverwerkingsindustrie.

  Of het nu gaat om een eenvoudige standaard oplossing, of een totaalproces waarbij u uw volledige bedrijfsproces door ons kritisch onder de loep laat nemen, Total Systems heeft ervaren technici en adviseurs, die uw taal spreken, om samen met u het optimale resultaat te realiseren. Total Systems verzekert u van hoogwaardige oplossingen, die u vele jaren het beoogde rendement opleveren.   

  Van der Laan realiseerd projecten met Led belichting voor o.a. meerlagenteelt tulp
  Van der laan heeft in de afgelopen jaren diverse succesvolle projecten gerealiseerd met Led belichting, zowel voor meerlagen tulpenteelt als voor weefselkweek opstellingen. Tijdens de innovatiebeurs tonen we de nieuwste Led armaturen. Verder demonstreren we de Hoogendoorn iSii klimaatcomputer deze is prima inzetbaar voor regelingen t.b.v. ‘Het nieuwe telen’. Ook presenteren we het nieuwe D-Papillon full-spectrum armatuur, waarmee het daglicht spectrum zeer goed wordt benaderd, wordt gepresenteerd. Graag zien we u op onze stand!
  Ateco past water chillers ten behoeve van koeling toe
  Ateco is een technisch installatiebedrijf wat vooral actief is in de agrarische branche. In deze branch installeren we verwarming, koeling, elektrotechniek, automatisering, watertechniek en besturingstechnieken. Ateco onderscheid zijch in deze markt met name door de koppeling van besturingssystemen met de verschillende technieken in een bedrijf en door het ontwerpen van duurzame installaties welke voor de gebruiker een positief rendement opleveren. Actueel op dit moment zijn de toepassing van water chillers ten behoeve van de koeling. De bestaande koude middelen zullen op termijn verboden worden, en hier speelt Ateco op in. Op dit moment zijn er al diverse installaties in gebruik. Vraag de Ateco vertegenwoordigers naar de mogelijkheden op uw bedrijf!

  Onderwijsgroep Noordwest-Holland heeft in samenwerking met DLV een cursus opgezet in het kader van meerlagenbroei van tulpen. De cursus wordt gegeven door een adviseur van DLV plant en start in maart. De kosten bedragen 145 euro. In veel gevallen vergoedt Colland een deel van de kosten. Kom langs in de stand van Onderwijsgroep Noordwest-Holland (Clusius College) en laat u informeren.

Beursnieuwtjes standhouders Innovatiebeurs